Pentru o mai buna functionare a masinii de spalat, cat si pentru o viata mai lunga, Start SERV iti ofera cateva sfaturi si sugestii:

1. Curata masina de spalat. Periodic te incurajam sa pui o cantitate mica de inalbitor in sertarul de detergent al masinii tale si sa setezi un program rapid de spalare. Acest lucru se realizeaza fara haine in masina de spalat. Sigur ca exista masini de spalat rufe care beneficiaza deja de functia auto-spalare a masinii. Asigura-te ca sertarele sunt curate si fara reziduuri. La sfarsit cand observi ca totul este curat si miroase bine, sterge si exteriorul masinii de spalat.

2. Haine putine in cuva. Cunoastem tentatia de a incarca masina de spalat cu cat mai multe haine murdare si alte lucruri de spalat insa este nevoie sa stim ca pentru o curatare cat mai eficienta, rufele au nevoie de spatiu.

3. Foloseste ciclul de pre-spalare. Functia de pre-spalare a masinii de spalat rufe invarte rufele si disperseaza detergentul printre haine inainte ca principalul ciclu de spalare sa porneasca. Folosind functia de pre-spalare nu vei fi nevoit sa pui de doua ori la spalat hainele care sunt mai murdare decat celelalte.

4. Nu folosi prea mult detergent. Incearca sa folosesti dozajul optim pentru spalarea rufelor. Fiecare detergent are recomandari in legatura cu doza optima inscriptionata pe ambalajul acestuia.

5. Usuca garnitura hubloului. Dupa fiecare utilizare a masinii de spalat rufe, lasa usa de acces deschisa pentru uscarea garniturii hubloului, cat si a pieselor din interior care au intrat in contact cu apa in timpul spalarii.

6. Fereste masina de spalat de umiditate crescuta. Asigurate ca masina de spalat nu functioneaza intr-o zona cu umiditate crescuta, astfel pisele de metal din care este construita masina de spalat vor avea o durata de viata mai lunga, comportamentul anticoroziv fiind mai putin.

7. Trebuie sa folosesti intotdeauna clor pentru haine albe? NU. Clorul albeste si dezinfecteaza numai textilele din bumbac 100%. Pentru rufele compuse si din alte materiale sau care sunt colorate, foloseste inalbitor pe baza de oxigen.

8. Sortarea hainelor este necesara? DA. Produsele de „gestionare” a culorilor nu sunt de incredere. Sfatul nostru este sa speli separat rufele albe, negre si colorate.

9. Ai blugii decolorati?  Nicio problema. Incearca sa ii speli alaturi de o pereche de blugi noi, pentru a le oferi un plus de culoare.