Start Serv vine in ajutorul dumneavoastra pentru orice problema legata de instalatii termice. Va garantam cele mai bune rezultate, datorita experientei in domeniu si tehnologilor de ultima generatie pe care le folosim.
In zilele noastre, tot mai multe persoane aleg centralele de apartament deoarece sunt cea mai buna solutie pentru incalzirea spatiului de locuit si pentru incalzirea apei.
Ti-ai cumparat o centrala termica si esti in cautarea unui specialist pentru montarea acesteia, noi am gasit solutia ideala pentru tine, indiferent daca ai optat pentru o centrala pe gaz, pe peleti sau cu lemne? Cu un singur apel la 0722 938 320 problema se rezolva.
Efectuam urmatoarele servicii pentru instalatii termice
- montaj centrala termica pe gaz
- montaj centrala termica pe peleti
- montaj centrala termica pe lemne
- inlocuire caloriferele
- debransare radiatoare
- montaj termostat ambiental pentru centrala termica
- reparatii centrale termice
- aerisire calorifere
- montaj boiler electric
- verificarea tehnica periodica
- verificare supape de siguranta
- curatare chimica centrala termica
- punere in functiune centrala termica
- revizie centrala termica
- consultanta si proiectare pentru instalatii termice
Aerisire calorifere
Pentru o buna functionare si rezistenta in timp, este foarte importanta aerisirea caloriferelor. Aceasta operatiune se efectueaza periodic, altfel exista riscul sa nu se mai incalzeasca integral caloriferul.De retinut! Dupa cateva zile de la pornirea instalatiei de incalzire, trebuie facuta aerisirea caloriferelor. De regula momentul cel mai potrivit este in sezonul rece, in luna octombrie, dar operatiunea poate fi efectuata si mai tarziu la nevoie.
Atunci cand sunt zone reci pe suprafata caloriferului, inseamna ca exista bule de aer ramase in calorifer si pentru a rezolva problema, solutia este aerisirea acestuia. O alta situatie cand trebuie efectuata aerisirea caloriferului este cand se aud sunete in interiorul caloriferului, tot datorita existentei unor bule de aer ce trebui eliminate.
Indiferent de materialul din care este confectionat calorifelul aerisirea se face in acelasi mod. Nu influenteaza nici macar metoda prin care sunt incalzite caloriferele. Aerisirea este un procedeu obligatoriu ce face parte din procesul de intretinere al acestuia.
Aerisirea caloriferelor nu este un procedeu foarte complicat si poate fi efectuat de oricine.
Conducte pentru instalatia de incalzire
Tevile pentu instalatia termica pot fi din cupru, polipropilena, pexal sau tevi policlorura de vinil.Conductele de cupru reprezinta cel mai bun conductor de caldura cu o rezistenta mare la diferentele de temperatura din exterior. Nu se recomanda folosirea acestora pentru caloriferele din aluminiu datorita interactiunii chimice dintre cele doua metale. Tevile din cupru au un singur dezavantaj: costul mare.
Polipropilena este este un material rigid, ecologic, cu rezistenta mare la caldura si care nu interactioneaza chimic. Tevile PPR sunt cele mai folosite pentru instalatile termice si sanitare, deoarece nu este un material coroziv, iar pretul este accesibil.
Cel mai vechi tip de conducta sunt tevile din policlorura de vinil (PVC), dar acestea nu sunt rezistente la temperaturi mari mult timp si de aceea nu sunt o alegere buna pentru centrale termice.
Conductele din pexal nu se folosesc la instalatii de incalzire deoarece nu rezista termic si se pot sparge foarte usor.
Defectiuni la centrala termica
Centrala termica, cel mai util sistem de incalzire, ne asigura confortul de zi cu zi. Defectiunile tehnice pot aparea cand te astepti mai putin, tocmai atunci cand ai mai multa nevoie. Numai prin interventia specialistului putem scapa de ele.
Dintre defectiunile tehnice posibile la o centrala termica enumeram:
- centrala termica nu incalzeste apa,
- centrala termica nu incalzeste caloriferele,
- centrala termica nu porneste,
- presiunea apei este scazuta,
- flacara de la centrala nu se aprinde,
- centrala se opreste de mai multe ori,
- apar scurgeri de apa din centrala termica,
- se aud zgomote ciudate in centrala termica,
- caloriferele se incalzesc partial,
- termostatul ambiental la temperatura mare nu porneste centrala termica,
- inghetarea centralei.
Exista multe tipuri de defectiuni care pot sa apara la o centrala termica pe gaz.
Pe piata sunt si centrale moderne dotate cu functii de diagnosticare si eliminare a problemelor ce pot aparea la utilizarea centralei, dar si in cazul acestora pot aparea defectiuni.
Etape necesare pentru montare calorifer
- oprire centrala termica (daca este cazul),
- demontare calorifer vechi (daca este cazul),
- montare robineti de siguranta pe coloane,
- pozitionare calorifer, pe baza unor masutarori exacte intre conductele de tur si retur,
- montare console de prindere pe perete,
- instalare conducte,
- racordare calorifer la robinetii de tur si retur cu ajutorul conectorilor de prindere,
- verificare.
In cazul in care se monteaza un calorifer se folosesc urmatoarele materiale: robineti calorifer tur si retur, console pentru prindere, canepa, dop aerisitor calorifer, banda de teflon, pasta de etansare, teava din cupru, pexal sau polipropilena.
Cele mai bune calorifere pentru incalzire
Caloriferele pot fi confectionate din aluminiu, fonta sau otel si pot fi de mai multe tipuri: calorifere cu elementi, calorifere portprosop sau calorifere tip panou. Pentru incalzirea locuintei, cel mai important aspect este alegerea sistemului de incalzire si mai bine spus a sursei de caldura. Caloriferele din fonta sunt cele mai eficiente in emanarea de caldura, se racesc greu, sunt rezistente la coroziune si au o durata de viata de peste 30 de ani. Este adevarat ca sunt si cele mai scumpe calorifere. Dezavantajul fata de cele din aluminiu sau otel este ca se incalzesc mai greu si folosesc mai multa apa decat celelate. Caloriferele din otel sunt usor de montat si se incalzesc rapid locuinta. Costul acestora este accesibil. Durata de viata este de aproximativ 10 ani, mai mica decat la caloriferele din fonta sau aluminiu. Pentru acest tip de instalatie este necesara tratarea apei in instalatie.
Caloriferele din aluminiu au avantajul ca se incalzesc repede si economisesc agentul termic. Durata de viata pentru acest tip de calorifer este de aproape 20 de ani. Un dezavantaj al acestora este ca produc zgomot cand sunt in functiune. Caloriferele fabricate din aluminiu nu pot mentine caldura in incapere o perioada mare de timp. Acestea necesita sa fie aersite in mod frecvent.
Caloriferele cele mai bune pentru incalzirea spatiilor inchise sunt cele din fonta, dar daca suprafata de incalzire este mica si bugetul este redus, va recomandam utilizarea caloriferelor din aluminiu sau otel. Pentru o eficienta maxima a centralei termice este foarte important si numarul de elementi ai caloriferului.