În general, baia este o cameră de mici dimensiuni. Cu toate acestea, în ea avem de depozitat multe lucruri – de la soluțiile de curățenie, la produsele de igienă, prosoape, make-up, hârtie igienică, periuțe de dinți și lista poate continua. Iar cu cât ai o familie mai numeroasă, cu atât vei avea nevoie de mai mult spațiu în baie pentru a depozita toate cele necesare. Fără o strategie de depozitare, baia ta poate deveni extrem de aglomerată.
Din fericire, există multe soluții prin care puteți obține mai mult spațiu în baie, iar multe dintre ele sunt rapide, accesibile și nu necesită prea multă muncă din partea ta. Iată câteva dintre sugestiile noastre:

Cârlige pentru baie

O metodă simplă și ieftină de a folosi tot spațiul pe care baia ți-l oferă este să agăți cârlige sau șine pe ușă, pe perete sau pe partea laterală a mobilierului (dacă, de exemplu, ai un dulap). Cârligele sunt foarte utile pentru agățarea prosoapelor de baie, a halatelor și poate chiar a unei genți cu produse de machiaj.

Rafturi pentru baie

Atunci când ne gândim la rafturile de baie, ne imaginăm acel raft clasic aflat între chiuvetă și oglindă. Pe el ținem, de obicei, periuțele și pasta de dinți, o perie sau o cremă de față. Totuși, te-ai gândit să adaugi rafturi și în alte locuri? De exemplu, un raft adăugat deasupra ușii sau deasupra vasului de toaletă îți poate salva mult spațiu. Cumpără câteva cutii în care să depozitezi lucrurile utile în baie, dar de care nu ai nevoie zilnic și pune-le acolo. Nu doar că baia ta nu va mai arăta dezordonată, dar chiar va aduce un suflu nou și, cu siguranță, îți va salva mult spațiu.

Dulap cu oglindă pentru baie

Oglinzile pentru baie au doua avantaje – pe de o parte, fac camera să pară mai mare, iar pe de alta, pot oferi spațiu de depozitare prețios. Puteți alege un dulap cu oglinzi în locul unei oglinzi clasice și astfel veți obține spațiu pentru produse de uz frecvent, cum ar fi medicamente, after shave, bețișoare de urechi sau deodorant.

Cutii și coșuri de depozitare

Dacă aveți multe lucruri pe rafturile din baie, atunci s-ar putea ca încăperea să pară mai mică și, cu siguranță, aglomerată, ticsită. Soluția este să alegeți cutii și coșuri în care să le depozitați. Astfel, nu doar că economisiți spațiu, dar baia va părea mai aerisită și mai ordonată.