Daca programul masinii de spalat s-a incheiat nu trebuie sa lasi hainele sa lincezeasca prea mult acolo. Scutura si intinde acele rufe de care stii ca se pot sifona usor. Pune carligele de rufe in locuri unde stii ca nu pot lasa urme si cute.

Succesiv luam hainele de la uscat atunci cand inca mai au un continut scazut de umiditate, ceea ce ne va ajuta in urmatorul proces de călcare, facilitând alunecarea fierului pe material.

Daca te ai intrebat cum poti folosi fierul de calcat atunci cand e vorba de imbracaminte pe baza de nylon ( exemplu haina de ploaie) uite ce poti sa faci:

  • In primul rand trebuie sa eviti temperaturile mari, si sa folosesti un fier de calcat cu aburi.
  • Intinde jacheta pe masa de calcat, eventual pe dos si evita sa atingi tesutul direct cu partea metalica a fierului de calcat. Tot ce poti face este sa observi cutele si sa apropii fierul cu functia de aburi pornita cat mai aproape pana ce acestea se estompeaza.
  • O alta varianta in cazul tesuturilor delicate pe baza de poliester este folosirea unei panze umede pe care sa o asezi pe zonele cutate si apoi sa presezi usor fierul de calcat verificand din cand in cand zonele pentru a evita arsurile.